Запах грейпфрута, хімічна формула

статті і замітки зі старих журналів і книг
Відповісти
Techemy
Site Admin
Повідомлень: 41
З нами з: 17 березня 2019, 14:12
Контактна інформація:

Запах грейпфрута, хімічна формула

Повідомлення Techemy » 07 червня 2019, 19:51

У 1980-х Э. Демоле, П. Энггист та Г. Олофф виділили зі 100 літрів грейпфрутового соку 7,6 грами речовини 1-methyl-4-(isopropyl-2-thiol)-cyclohexene

Виявилося, що саме ця речовина є природнім запахом грейпфруту. І є найпахучішою з відомих на той час: 1/10000000 частина граму, розведена у 1 тоні води, вже надає відчутний запах.
tq8GEr8JB5g.jpg
1-methyl-4-(isopropyl-2-thiol)-cyclohexene
tq8GEr8JB5g.jpg (2.46 Кіб) Переглянуто 42 разів
Оце так харчові технології. Уявляєте, якщо виробляти таку речовину, та продавати її як харчову добавку ароматизатор - це ж купа грошей за 1 грам.

Відповісти