Якщо ви не можете створити тему з вашою задачею, пищіть умову задачі в цій темі.
Для більш швидкої реакції на ваш запит, приєднуйтесь до нашого телеграм чату
https://t.me/techemy
Ваші задачі з хімії (без створення теми)
Re: Ваші задачі з хімії (без створення теми)
Доброго дня. Допоможіть будь ласка знайти відповідь. Скільки поглине теплової енергії реакція:
C02= CO+O?
І скільки виділиться теплової енергії в результаті реакції:
CO+O=CO2?
Дуже дякую!
C02= CO+O?
І скільки виділиться теплової енергії в результаті реакції:
CO+O=CO2?
Дуже дякую!
Треба розрахувати ентальпію реакції:
CO + O = CO2
dH = dH(CO2) - (dH(CO) + dH(O)) = -393.511 - (-110.525 + 247.521) = -530.507 кДж/моль
для реакції
CO2 = CO + O
спробуйте самостійно... ))
ентальпії речовин в довіднику
Дякую. Але я не хімік і не студент. Щоб самому порахувати треба згадувати багато того, що десятки років вже як забув. Це не задача із книжки. А це із практичного життя. Тому мені треба готова відповідь. Тобто є колеги які виготовляють твердопаливні котли які стверджують що реакція відновлення СО2 до СО поглине менше теплової енергії ніж реакція окислення СО до СО2 виділить тепла. Допоможіть розібратись.
Дивіться розрахунок вище... Ми отримали -530.507 кДж/моль - це означає, що в результаті реакції окиснення, виділяється 530.507 кДж енергії при окисненні 1 моль реагенту. Тобто реакція з виділенням енергії.Борис писав: ↑21 березня 2023, 00:06Дякую. Але я не хімік і не студент. Щоб самому порахувати треба згадувати багато того, що десятки років вже як забув. Це не задача із книжки. А це із практичного життя. Тому мені треба готова відповідь. Тобто є колеги які виготовляють твердопаливні котли які стверджують що реакція відновлення СО2 до СО поглине менше теплової енергії ніж реакція окислення СО до СО2 виділить тепла. Допоможіть розібратись.
Оборотна реакція CO2 = CO + O відбувається з поглинанням такої ж кількості енергії 530.507 кДж/моль.
Закон збереження енергії.
Правильніше б було записати цю реакцію так:
2CO + O2 = 2CO2
Тепловий ефект реакції буде подібним.