Допоможіть встановили речовину

побутові питання Хімії
Відповісти
ludyna
Повідомлень: 1
З нами з: 10 лютого 2022, 18:56

Допоможіть встановили речовину

Повідомлення ludyna » 10 лютого 2022, 19:12

Прошу вибачення за те, що тут пишу, але не знаю до кого звернутися.
Наша сім'я зробила замовлення борошна з епіцентру по пошті і в коробці з борошном була виявлена біла кристалічна речовина (яка потрапила туди при пакуванні в Епіцентрі), схожа на змочений, ще не розчинений цукор і маюча дуже сильний запах, схожий на якісь дешеві парфуми. Ця речовина залишала сильні жирні сліди після себе. Вона потрапила і на пакування борошна. Ми пересипали борошно, але воно ввібрало в себе цей запах. Через тиждень запах від борошна все ще відчувається та ми вирішили спробувати щось приготувати з нього, але при вживанні страв знову відчувається цей присмак, точніше сам "аромат"...
Щоб це могло бути? На що це схоже по вашому?
Хочеться зрозуміти чи можна вживати таке борошно взагалі.
Комок цієї речовини був маленьким, розміром з півмізинця дитини, але коробка від посилки й досі має запах та жирний слід у місці контакту із тією речовиною. Візуально схоже на цукор.

Techemy
Site Admin
Повідомлень: 123
З нами з: 17 березня 2019, 14:12
Контактна інформація:

Re: Допоможіть встановили речовину

Повідомлення Techemy » 14 лютого 2022, 07:58

:ithink: не пригадаю що це може бути

Для початку, якщо залишився шматочок цієї речовини, можна визначити це органічна речовина чи неорганічна. Для цього можна покласти шматочок на розжарену плитку (десь на вулиці чи в гаражі з відкритими воротами). Якщо речовина обвуглиться почорніє то ймовірніше це органічна речовина, якщо просто висохне з утворенням білого залишку схожого на сіль, або випарується без почорніння білим паром то це скоріш за все неорганіка.

"Жирні" сліди може залишати неорганічна гігроскопічна речовина.

Борошно краще не вживати доти, поки не буде визначено речовину.

У нас є телеграм чат, там більш оперативно і фотографіями вашої речовини можна поділитися, приєднуйтесь: https://t.me/techemy

Відповісти