Консервант для мастирки
Консервант для мастирки
Подскажите пищевой консервант для гороховой мастырки(насадка для рыбалки) из гороховой муки и манки. Использовал бензоат натрия и уротропин с последующей упаковкой мастирки и вакуумацией . Мастирка оставалась свежей до двух недель . Потом упаковка раздувалась и содержимое имело неприятный запах . Подскажите пожалуста консервант , смесь или технологию для продления срока годности подобного продукта хотя бы на 6 месяцев .
Re: Консервант для мастирки
З досвіду аналітичної практики...
Розчин крохмалю, який використовують в йодометрії швидко псується бактеріями, виникає неприємний запах, сам крохмаль розкладається на декстрини і втрачає потрібні властивості.
Для вирішення проблеми зберігання розчину крохмалю, додав краплю 0,1 М розчину аргентум нітрату (на 200 мл розчину крохмалю 1 краплю 0.1М AgNO3). В результаті, псування не відбувається місяцями, розчин крохмалю зберігає свої властивості.
Можливо допоможе і вам.
Розчин крохмалю, який використовують в йодометрії швидко псується бактеріями, виникає неприємний запах, сам крохмаль розкладається на декстрини і втрачає потрібні властивості.
Для вирішення проблеми зберігання розчину крохмалю, додав краплю 0,1 М розчину аргентум нітрату (на 200 мл розчину крохмалю 1 краплю 0.1М AgNO3). В результаті, псування не відбувається місяцями, розчин крохмалю зберігає свої властивості.
Можливо допоможе і вам.
Re: Консервант для мастирки
Цікава ідея та мабуть буде не доцільною у комерційному проекті . Все одно дякую
Re: Консервант для мастирки
Не доцільно означає не вигідно?
1 крапля це 0.1-0.2 мл 0.1М розчину AgNO3
В 0.2 мл 0.1М розчину AgNO3 міститься 0.0034 грам цієї речовини, вартість якої ~7.00 грн.
1 крапля це 0.1-0.2 мл 0.1М розчину AgNO3
В 0.2 мл 0.1М розчину AgNO3 міститься 0.0034 грам цієї речовини, вартість якої ~7.00 грн.
Re: Консервант для мастирки
Роздрібна ціна продукту 12 гр за 100 гр
Оптова 8-9 гр
Це у конкурентів
Якщо 1 крапля ціною в 7 гр консервує лише 200 гр органіки то віходить 3.50 + продукт + упаковка + наклейка. Cобівартість вийде вище ніж у конкурентів . Якщо крапля ціною в 7 гр . здатна консервувати більші обєми органіки то можна вести розрахунки . Не могли б перевірити який максимальний обєм продукти здатна консервувати 1 краплина такого розчину ? )) І Вам менша витрата реактиву буде .
Зараз міркую про борну кислоту в суміші з бензоатом натрію . Вона зареестрована як Е284 . Можливо підійде . Я так зрозумів від певного виду бродіння захищае певний консервант тобто на кожний продукт індивідуальний підбір . Як ви вважаете ?
Оптова 8-9 гр
Це у конкурентів
Якщо 1 крапля ціною в 7 гр консервує лише 200 гр органіки то віходить 3.50 + продукт + упаковка + наклейка. Cобівартість вийде вище ніж у конкурентів . Якщо крапля ціною в 7 гр . здатна консервувати більші обєми органіки то можна вести розрахунки . Не могли б перевірити який максимальний обєм продукти здатна консервувати 1 краплина такого розчину ? )) І Вам менша витрата реактиву буде .
Зараз міркую про борну кислоту в суміші з бензоатом натрію . Вона зареестрована як Е284 . Можливо підійде . Я так зрозумів від певного виду бродіння захищае певний консервант тобто на кожний продукт індивідуальний підбір . Як ви вважаете ?
Re: Консервант для мастирки
Можливо і менша кількість срібла буде знезаражувати продукт. Треба експериментувати.
А от консерванти цілком можуть пригнічувати певний вид бродіння (меркетинг), але це не точно.
А от консерванти цілком можуть пригнічувати певний вид бродіння (меркетинг), але це не точно.
Re: Консервант для мастирки
Спробуйте як консервант використати бензоат натрію. Він перешкоджає розвитку плісняви та дріжджових грибків. Норма введення 0,5 – 1 %.